Cantica laetitia zazpívá na Májovém koncertě v Malenovicích

Na Májovém koncertě Cantica laetitia se můžete těšit na skladby soudobých autorů Ērikse Ešenvaldse, Petera Špiláka nebo Terezy Surovíkové. Koncert začíná 19. května v 17 hodin. Vstupné je dobrovolné.



Mgr. Sabina Kučerová / TZ, čtvrtek 17. května 2018
Magazín > Zprávičky

Cantica laetitia na Gaude cantem

Gaude cantem / archiv soutěže

Zlínský pěvecký sbor Cantica laetitia pořádá Májový koncert 19. května v 17 hodin v Modlitebně Adventistů sedmého dne ve Zlíně-Malenovicích. Na koncertě sboristé představí skladby soudobých autorů Ērikse Ešenvaldse, Petera Špiláka, Terezy Surovíkové a dalších. Cantica laetitia pod vedením sbormistra Josefa Surovíka zazpívá také pět Hebrejských milostných písní od amerického dirigenta a skladatele Erica Whitacra, který patří mezi nejpopulárnější současné autory. Posluchači se mohou těšit i na skladbu Lay a garland Roberta Lucase Pearsalla nebo český madrigal Hej! Máme na prodej od Bohuslava Martinů.

Vstupné na koncert je dobrovolné. Většinu skladeb, které zazní na Májovém koncertě, budou členové sboru Cantica laetitia v červnu nahrávat v Českém rozhlase Ostrava.

Zlínský sbor letos opět odcestuje na zahraniční soutěž

Smíšený pěvecký sbor Cantica laetitia se letos objeví na 13. ročníku Mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby, který se uskuteční od 6. do 9. prosince 2018 v Bratislavě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)