Boni Pueri provedou Matoušovy pašije s Českou filharmonií

Český chlapecký sbor Boni pueri provede s Českou filharmonií dílo hudebního génia Johanna Sebastiana Bacha Matoušovy pašije. Čtyři komentované koncerty s výňatky Bachova díla symbolicky zazní v pražském Rudolfinu v období Velikonoc, nejvýznamnějšího křesťanského svátku, oslavy zmrtvýchvstání Ježíše Krista.



Boni Pueri, úterý 3. dubna 2018
Magazín > Sborový život

Boni Pueri v Rudolfinu

archiv sboru / Boni Pueri

Projekt spolupráce s Českou filharmonií na tomto díle začal na podzim loňského roku. Boni pueri právě chystali své další velké asijské turné, sbor měl po provedení díla Jana Václava Stamice a před sebou zkoušky ke studiu díla Leopolda Koželuha. Krásné, ale velmi náročné Bachovo dílo však patří k nabídkám, které se neodmítají.

„Bachovy Matoušovy pašije jsou pro mne doslova srdeční záležitostí, je to nejkrásnější dílo, které znám a jsem šťastný, že se další generace kluků k němu může přiblížit,“ říká Pavel Horák, který dílo v roli dirigenta provedl zejména v Holandsku více než padesátkrát.

Boni pueri připravili pro tento projekt osmdesát zpěváků, vystoupí se šesti sólisty a dvěma filharmonickými orchestry. Čtyři koncerty v historickém Rudolfinu budou komentovány. Slovem provází nejen ředitel vzdělávacích programů České filharmonie Petr Kadlec, ale i sám dirigent Marko Ivanovič.

Čtyři kroky do nového světa Bachovy Matoušovy pašije se konají ve Dvořákově síni Rudolfina ve středu 4. 4. 2018 v 10.00 a 19:30, ve čtvrtek 12. 4. 2018 v 10.00 a v pátek 13. 4. 2018 v 10.00.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)