Český filharmonický sbor v Brně hledá nového sbormistra

Ředitel Českého filharmonického sboru Brno vypisuje konkurz na místo sbormistra ČFSB. Podmínkou je vysokoškolské vzdělání uměleckého nebo pedagogického směru a nejméně pětiletá praxe v oboru.



ČFSB, úterý 9. ledna 2018
Magazín > Zprávičky

Český filharmonický sbor Brno

archiv sboru / http://www.cfsbrno.cz

Termín podání přihlášky, která obsahuje životopis a dosavadní uměleckou činnost, je do 28. února 2018. Možnost nástupu je od září 2018. Přihlášky lze zaslat na následující adresu: Český filharmonický sbor Brno, o.p.s., Výstaviště 1, 647 00 Brno nebo na e–mail: fiala@cfsbrno.cz. Zájemci budou ke konkurzu pozváni v průběhu měsíce března 2018.

Český filharmonický sbor Brno

Český filharmonický sbor Brno patří k nejužší světové špičce. Dirigenti, orchestry a sólisté, s nimiž sbor doposud spolupracoval, se o něm vyjadřují v superlativech. Kritika pak oceňuje především kompaktní zvuk a širokou škálu výrazových prostředků, jimiž disponuje. Český filharmonický sbor Brno (založen 1990) vystupuje na všech evropských prestižních festivalech i významných koncertech a vždy dokáže posluchače uchvátit vysokou profesionalitou a mimořádným hudebním cítěním.

Sbor se zaměřuje na oratorní, kantátový a operní repertoár. Díky své kvalitě absolvuje ročně devadesát koncertů doma i v zahraničí. Spolupracuje s nejlepšími světovými orchestry a dirigenty. Přestože hostuje na nejvýznamnějších zahraničních festivalech, domácí publikum ho může slyšet na mnoha koncertech v Brně, Praze, Ostravě, Olomouci, Litomyšli, Českých Budějovicích, Českém Krumlově a jinde. Během svého působení natočil řadu desek a získal mnohá ocenění.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)