Sbor Boleslav si tuto neděli připomene 160 let své existence

Smíšený pěvecký sbor Boleslav slaví v letošním roce významné jubileum – 160 let nepřetržité činnosti, při níž tento zpěvácký spolek spoluvytvářel hudební dějiny na Mladoboleslavsku. Generace zpěváků, kteří sborem během této doby prošli, po sobě zanechali tak výraznou stopu, že je rozhodně na co navazovat.



KNo, sobota 11. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Smíšený pěvecký sbor Boleslav

archiv sboru / Boleslav

Proto Boleslav výročí oslaví ne jinak než zpěvem. Vystoupí na koncertě ve Sboru českých bratří, který se koná v neděli 12. listopadu od 16 hodin. Na programu bude velmi známé Requiem od W. A. Mozarta. V historii sboru se jedná o třetí nastudování této skladby, to poslední se sborem secvičil v roce 1999 Zdeněk Šulc. Nyní Boleslav připravuje na jeho vystoupení sbormistryně Zuzana Kubelková.

Orchestr na koncertě budou tvořit z velké části členové Mladoboleslavského komorního orchestru a všichni sólisté, kteří zde vystoupí, již se sborem v minulosti spolupracovali: soprán bude zpívat Nikola Uramová, alt Jana Horáková Levicová, tenor Čeněk Svoboda a bas Miloš Horák. Celý ansámbl bude řídit Marek Müller. V rámci oslav vydá sbor také almanach, který se bude ohlížet za jeho dosavadní činností.

Tímto slavnostním koncertem ale letošní činnost sboru Boleslav zdaleka nekončí, již v neděli 26. listopadu se představí v Kněžmostě s Rybovou Českou mší vánoční.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)