Severáček zazářil na soutěži v italském Riva del Garda

Liberecký Severáček slaví velký úspěch. Na mezinárodním festivalu a soutěži „In... Canto sul Garda“ v Itálii vybojoval tři zlaté medaile spolu s cenou pro nejlepšího sbormistra. To vše v konkurenci více než třiceti sborů z různých koutů světa. Svou bohatou sbírku ocenění tak Severáček rozšiřuje o další a potvrzuje, že již šedesát let patří ke světové špičce.



Severáček, TZ, úterý 31. října 2017
Magazín > Sborový život

Severáček úspěšný na festivalu v Riva del Garda

archiv sboru / Severáček

Mezinárodní pěvecká soutěž „In... Canto sul Garda“ v severoitalském městě Riva del Garda má několikaletou tradici. Letos zde v termínu 14. – 18. října 2017 soutěžilo 32 sborů z 15 zemí světa, jejichž zpěv hodnotila porota složená ze světových odborníků na sborový zpěv.

Severáček zde soutěžil hned ve třech kategoriích (dětské sbory, mládežnické sbory, folkór) a ve všech porotu svým zpěvem uchvátil natolik, že se umístil ve zlatém pásmu. V kategorii dětských sborů a mládežnických sborů se navíc stal absolutním vítězem! Kromě toho byla sbormistryně Severáčku Silvie Pálková porotou oceněna jako nejlepší sbormistr.

„Se Severáčkem jsme se vydali na soutěž znovu po dvou letech, naposledy jsme soutěžili v řecké Preveze. Velmi mě těší, že se nám opět podařilo vybojovat tak nádherná umístění. Děti zpívaly opravdu fantasticky,“ říká sbormistryně Silvie Pálková a dodává: „Všichni máme z ocenění ohromnou radost a je to pro nás snad ten nejlepší dárek k našim šedesátinám.“


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)