Mezinárodní festival IFAS Pardubice 2018 přijímá přihlášky do konce ledna

Prestižní Mezinárodní festival akademických sborů proběhne letos od 4. do 9. července 2018. Tradiční přehlídka sborů je spojená s mezinárodní sborovou soutěží o věcné a finanční ceny a o hlavní ceny Grand Prix IFAS a Cenu Bohuslava Martinů.



Redakce, středa 24. ledna 2018
Magazín > Zprávičky

IFAS Pardubice

IFAS / IFAS

Festivalu se mohou zúčastnit smíšené, komorní smíšené, ženské a mužské sbory, vokální skupiny a ansámbly, a to v odpovídajících kategoriích. Do kategorií označených písmenem A, kde se soutěží o Cenu Grand Prix IFAS, se mohou přihlašovat sbory působící buď při univerzitách a vysokých školách, nebo při vyšších odborných školách nebo u nichž 75% zpěváků splňuje věkovou hranici 18 - 30 let. Konkrétně se přihlašují do skupin A1 - smíšené sbory s povinnou skladbou, A2 - komorní smíšené sbory s povinnou skladbou a A3 - ženské sbory s povinnou skladbou.

Volnou kategorií je pak Soutěž o Cenu Bohuslava Martinů (BM), které se mohou zúčastnit všechny sbory, které nesplňují žádnou z výše uvedených podmínek kategorie A (ovšem mimo dětské sbory). Ostatními kategoriemi otevřenými pro všechny sbory (opět mimo ty dětské) jsou B1 - folklor, B2 - folklor vlastního národ, C1 - hudba jednoho stylu artificiální hudby – (např. renesanční nebo barokní hudba, romantická hudba, hudba 20. století, duchovní hudba apod.) a C2 - jazz, pop, spirituál, gospel.

Veškeré informace o festivalu a podmínkách účasti naleznete na jeho webových stránkách www.ifas.cz. Přihlášky můžete zasílat do 31. ledna 2018.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)