Zavítejte na Svatojánské koncerty roztockého Local Vocalu

Local Vocal, smíšený pěvecký sbor z Roztok u Prahy, pořádá v neděli 14. a v pondělí 15. května 2017 koncerty plné zapomenutých barokních a klasicistních děl.



Ludmila Knappová, sobota 6. května 2017
Magazín > Sborový život

Kostel sv. Jana na Skalce

VitVit / Wikimedia Commons

Koncerty jsou pojmenovány jako Svatojánské, pondělní je navíc pořádán v kostele sv. Jana Nepomuckého na Skalce. Místem prvního koncertu se stává již tradičně kostelík sv. Klimenta na Levém Hradci. Na repertoáru budou mimo jiné zcela neznámé skladby barokních a klasicistních českých autorů, které sbormistr Martin Šmíd vyhledal (a některé i zásadně upravil) v kancionálech v Uhříněvsi. Posluchači tak budou mít příležitost zúčastnit se několika světových premiér.

Local Vocal byl založen roku 2006 v Roztokách u Prahy pod patronací sdružení Roztoč a v současně době čítá dvanáct členů. V letech 2009–2011 byl uměleckým vedoucím a sbormistrem Igor Angelov. Od podzimu 2011 sbor vede Martin Šmíd. Sbor se zaměřuje zejména na hudbu pozdní renesance a baroka. Tuto epochu lze zhruba vymezit lety 1545 (Tridentský koncil, který zásadně ovlivnil vývoj duchovní hudby) až 1750 (úmrtí J. S. Bacha).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)