KOSáci pokřtili nové dvojalbum Mozaika vzpomínek

Po nabitém podzimním programu, ve kterém stihli vystoupit v rámci Mezinárodního festivalu Mladá Praha, v Beskydském divadle v Novém Jičíně, několikrát v Litomyšli, ale také na českém velvyslanectví ve Vídni, přišli KOSáci s třešničkou na dortu v podobě vánočního koncertu, který se uskutečnil 13. prosince ve Smetanově domě v Litomyšli. Tentokrát však byl laděn slavnostně – křtem nové výroční nahrávky.



Daniela Krčmářová, čtvrtek 29. prosince 2016
Magazín > Sborový život

Křest CD Mozaika vzpomínek sboru KOS z Litomyšle

Tereze Jiroušková / KOS

Pěvecký sbor KOS Pedagogické školy Litomyšl totiž slaví 15 let existence smíšené sestavy pod vedením svého sbormistra Milana Motla. Sobě i svým příznivcům k této příležitosti nadělil dárek v podobě nového dvojalba s názvem Mozaika vzpomínek. KOSu se daří a má na co vzpomínat. Kdo by nebyl pyšný na vystoupení v pražském Rudolfinu či na pódiích Smetanovy Litomyšle? Široce a nebojácně rozepjatá KOSí křídla sbor donesla dvakrát až za oceán - v roce 2008 do Kanady, letos do USA.

Pestrá dramaturgie profilového dvojalba je koncipována chronologicky od renesance až po současnost. Vedle KOSu se na něm prezentuje i Komorní sbor KOKOS. Nové KOSácké dvojCD se může pochlubit také několika světovými premiérami nahrávek. Jedná se o lidové písně v úpravách Jana Bernátka a Jana Vičara či duchovní písně a spirituály v aranži Michaela Šusta. Těžištěm alba je ve světové premiéře natočená slavnostní mše Missa festiva současného amerického skladatele Johna Leavitta, považovaná za jedno z nejvýznamnějších sborových děl současnosti.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)