Děti zpívají hymny při zvláštních příležitostech

V poslední době se organizátoři velkých shromáždění a veřejných akcí vracejí k živému provedení státní hymny. Po pamětihodném přímém televizním vstupu v Prezidentské superdebatě, kde účinkovaly Boni Pueri, se dětské sbory objevily při mnoha dalších mediálně sledovaných událostech.



-redakce-, středa 18. března 2015
Magazín > Sborový život

Rolnička Praha

K těm z poslední doby patří vystoupení dětského pěveckého sboru Rolnička na úvod celostátního sjezdu České sociálně demokratické strany, kde bor zazpíval českou hymnu a Beethovenovu Ódu na radost, jejíž melodie je hymnou Evropské Unie.

Akci provázely technické komplikace, fotografové v honbě za nejlepšími snímky premiéra nectili důstojnost okamžiku a komplikovali situaci dětem i sbormistrovi. Přesto se vystoupení vydařilo, dobře jej přijali účastníci akce a přítomní hosté.

O dramatických okolnostech vystoupení později hovořil např. senátor Petr Vícha ve svém projevu. Dirigent musel neustále ustupovat, aby na něj děti přes novináře viděly, a podle slov senátora Víchy v jednu chvíli velmi ohrožoval předsedu vlády Bohuslava Sobotku a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka. Oba byli totiž usazeni v první řadě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)