Změny, chyby, dotazy aneb staré povinnosti v novém kabátě

V listopadu minulého roku byl spuštěn pilotní provoz inovovaného portálu České sbory.cz. Původní verze webu byla již za svým zenitem a žádala celkovou renovaci. Nutno podotknout, že neprobíhá pouze úprava vzhledu stránek, ale také kompletní modernizace unijního informačního systému jako celku.



Jakub Kratochvíl, čtvrtek 12. února 2015
Magazín > Zprávičky

Unie českých pěveckých sborů

UČPS

Přelom roku a s ním spojené odevzdávání zpráv o činnosti a další administrativní záležitosti ukázaly na některé nedostatky, které jsou postupně odstraňovány. Zároveň pracujeme na dalších zlepšeních, aby bylo používání systému ještě příjemnější. Rádi bychom se s vámi podělili o některé často kladené dotazy a problémy, které sekretariát letos opět zavalily.

1)

Zprávy o činnosti a Hlášení OSA jsou dva naprosto odlišné formuláře. ZoČ zahrnuje administrativní fakta o sboru (počet zpěváků, jméno sbormistra, úspěchy, výše členského příspěvku,...) a podává se vždy na konci kalendářního roku. ZoČ se vyplňuje přímo na webu, po přihlášení do nové Sborové samoobsluhy (tj. neexistuje pro ni žádný “tištěný formulář”) a údaje vyplněné do zprávy se po jejím zpracování sekretariátem promítnou do příslušného sborového profilu na webu Českésbory.cz. Naproti tomu hlášení OSA se podává pololetně a obsahuje soupis provedené chráněné tvorby pouze autorů žijících nebo jsoucích méně než 70 roků po smrti. OSA formulář dostanete vždy včas mailem, případně je ke stažení ve Sborové samoobsluze a na webu České sbory.cz.

2)

Pečlivě čtěte instrukce na obrazovce. Všechny informace jsme se snažili umístit přímo do integrovaných nápověd.

3)

Dobře si zapište nebo zapamatujte přístupové údaje login a heslo do Sborové samoobsluhy. Ztráta hesla může být i přímou příčinou pozdního odevzdání zpráv i z důvodu jí podpořeného následného odkládání plnění povinností. Pakliže si na svoje heslo přesto nemůžete vzpomenout, kontaktujte administrátora na adrese redakce@ucps.cz.

4)

ZoČ můžete během vyplňování uložit a pokračovat jindy (zvláště, pokud vám chybí některé informace). Bohužel se může stát, že se k dokončení vyplňování už nevrátíte nebo její odeslání zapomenete potvrdit a zpráva je pak odevzdána až po termínu. Zbytečný stres navíc. Ujistěte se tedy prosím, že jste zprávu skutečně odeslali, abyste předešli případným nedorozuměním.

5)

Výše členského příspěvku je kalkulována na základě počtu členů vašeho sboru. Po dokončení vyplňování ZoČ se částka zobrazí a s ní i číslo účtu pro odeslání platby.

6)

Chcete-li vystavit fakturu, využijte vestavěnou funkci na konci vyplňování ZoČ. Sekretariát UČPS poté na základě vyplněných údajů fakturu vystaví a odešle.

7)

Objevily se menšinové potíže v zobrazení webových stránek. To je nejčastěji způsobeno zastaralým internetovým prohlížečem. Taktéž máte-li nainstalován ještě jiný internetový prohlížeč, vyzkoušejte ho. Alternativní prohlížeče jsou případně dostupné zdarma na internetu.

8)

Nelíbí se vám něco? Máte lepší nápad na realizaci konkrétní funkce? Dejte nám to vědět. Třeba prostřednictvím kontaktního formuláře v horní části webu České sbory.cz nebo prostřednictvím Poradny ve Sborové samoobsluze.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)