Festivia Chorus koncertoval v čase vánočním

Festivia Chorus oslavil v roce 2014 deset let své činnosti. Posledním ze slavnostních koncertů byl koncert adventní, který se konal 13. prosince 2014 v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě u Dačic.



Josef Čudlý, neděle 8. února 2015
Magazín > Sborový život

Adventní koncert Festivia Choru (zdroj: www.festivia.cz)

Festivia Chorus

Program byl sestaven z nejoblíbenějších skladeb minulých deseti let, členové sboru hráli také na různé nástroje a sbormistryně MgA. Jitka Čudlá řádně provětrala velkolhotecké památkově chráněné varhany (pocházející z dílny Františka Svítila ml. z Nového Města na Moravě - r. 1874).

Druhým koncertem byl Koncert na ukončení vánoční doby. Uskutečnil v Kostele jména Ježíš v Telči v neděli 11. ledna 2015 a k tomuto koncertu jsme obdrželi milé pozvání od paní Mileny Kopečné, sbormistryně PS Smetana Telč. Tento sbor koncert zahájil, následovalo vystoupení pěveckého tria Triodam Telč a pak již přišel na řadu náš sbor Festivia Chorus. Ve zcela zaplněném prostoru kostela zazněly vánočně laděné skladby a všichni účinkující podali velmi dobrý pěvecký výkon, krásně oceněný přítomným publikem.

Za zmínku určitě ještě stojí velkolhotecké vánoční koledování. Již po několik let se scházíme 25. prosince k sousedskému zpívání koled. Tuto akci pořádají manželé Jitka a Josef Čudlých, členové pěveckého sboru Festivia Chorus, pro sousedy z Velké Lhoty, ale i z celého okolí. Musíme napsat, že již v roce minulém, tedy 2014, si přišlo zazpívat na 50 zájemců, což nás mile překvapilo. Pokud budeme živí a zdraví, určitě si vše v prosinci 2015 zopakujeme.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)