Andělům na mé cestě: Koncert k poctě Jana Hanuše

Rok české hudby pomalu končí, ale ani rok následující nebude chudý na krásné příležitosti připomenout si významné osobnosti české hudby. V případě skladatele Jana Hanuše pak jde o příležitost hned dvojí: v červenci 2014 uplynulo 10 let od jeho smrti, v květnu 2015 si připomeneme rovných 100 let od jeho narození.



Vít Novotný, pátek 26. prosince 2014
Magazín > Sborový život

Jan Hanuš

archiv rodiny

Zhruba uprostřed těchto dvou výročí, 17. ledna 2015, proběhne koncert k poctě Hanušovy sborové hudby i celoživotního odkazu. V podání pěveckých sborů Bohemiachor a Piccolo coro, orchestru Piccola orchestra a vokální skupiny Oktet zazní v první řadě sborová díla Jana Hanuše pocházející z různých období jeho dlouhé skladatelské kariéry. Druhou linii programu budou tvořit skladby inspirované či přímo sepsané Hanušovými „anděly“, osobnostmi, které měly na Jana Hanuše hluboký a trvalý vliv: Sv. Františkem z Assisi, Williamem Shakespearem a Antonínem Dvořákem.

Koncert se bude konat v sobotu 17. ledna v 19:30 v bazilice sv. Markéty v Břevnově, v prostoru, který je s životní cestou Jana Hanuše úzce spjat. Vstupné je dobrovolné a Vy jste srdečně zváni!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)