České vokální těleso SKETY vyhrálo prestižní mezinárodní soutěž

Vokální sextet SKETY reprezentoval 22. července 2014 Českou republiku na prestižní mezinárodní soutěži Vokal Total v rakouském Grazu. V kategorii jazz se těmto mladým zpěvákům podařilo obsadit 1. místo s cenou Warda Swingla. V konkurenci mnoha vokálních skupin z celého světa tak dokázali, že cesta, kterou nastoupili, má správný směr.



Lukáš Prchal, pátek 22. srpna 2014
Magazín > Sborový život

SKETY

SKETY mnozí znají díky jejich účinkování při předávání Českých Lvů a Cen Anděl nebo ze společného účinkování na koncertech a albech Jany Kirschner či projektu Český kalendář. Tento špičkový soubor, složený z mladých jazzmanů, si na domácí scéně již vydobyl dobré renomé a je pravidelně zván ke koncertování i studiové spolupráci. Z ještě nevydaných snímků uveďme hudbu k filmové pohádce Jana Svěráka Tři bratři či k připravovanému albu Wabiho Daňka. Skupina SKETY se již úspěšně prezentovala na poli mezinárodním, když letos v lednu vystoupila v rámci Lodnon A Cappella Festivalu, pořádaném věhlasnými Swingle Singers. A nyní se jim podařilo získat významné mezinárodní ocenění v Grazu.

Vokal Total je soutěž vokálních souborů, která se koná již čtrnáctým rokem a je jedním ze zásadních setkání v oblasti zpěvu "a cappella", tedy bez doprovodu nástrojů. Porota soutěže je takovým malým slovníčkem "kdo je kdo" v tomto žánru: Kim Nazarian (New York Voices), Anders Jalkéus (The Real Group), Andrea Figallo (The Wise Guys) a Matthias Becker jsou světoznámí mistři svého oboru. To dodává ocenění Sket vysokou váhu, stejně jako pozvání na festival na Tchaj-wanu v roce 2016.

Kdo tedy chcete v Čechách slyšet kvalitní - a navíc ryze vokální - jazz, zajděte na jeden z koncertů Sket!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)