Skřivánek ve Francii

Židlochovický dětský sbor Skřivánek se opět po roce rozhodl reprezentovat české a moravské hudební dědictví na světovém hudebním festivalu ve francouzském historickém městě - Belfortu. Tento festival je ve světě velmi znám, koná se každoročně začátkem června již po mnoho let. Letos do Belfortu přijelo kolem 150 skupin mladých lidí, z celého světa, s cílem reprezentovat hudbu své země, od klasiky až po současné moderní trendy.



Zdeňka Vrbová, středa 30. července 2014
Magazín > Sborový život

Skřivánek Židlichovice v Belfortu

Zpívalo se, tancovalo, hrálo na každém kroku, lidé se usmívali, podávali si ruce, nadšeně odměňovali účinkující potleskem. Za Českou republiku byl vybrán kromě Skřivánku třebíčský dětský sbor Slunko, který židlochovičtí občané znají ze skřivánčích koncertů.

Skřivánci zpívali na dvou mších v nádnerné historické katedrále. Zde také byly provedeny Janáčkovy Královničky v kyjovských krojích, koncerty duchovní a současné hudby s velmi náročným repertoárem. Před zaplněnou katedrálou odvedl sbor perfektní výkon, za který byl odměněn neutuchjícím potleskem. Francouzi jsou hudbymilovný národ, velmi citlivě reagují a dávají najevo své pocity. A ty byly překvapivé. Ještě hodně dlouho budou znít v našich srdcích a vzpomínkách. Příprava na festival byla velmi náročná-časově i psychicky. Sbor byl motivován, povzbuzován, jeho přístup příkladný, reprezentace na pěkné úrovni.

Pod vedením sbormistrů Mgr.Štěpána Policera, Zdeňky Vrbové, choreografky Zlaty Beňové, klavírního doprovodu Jany Bezděkové, tlumočnice Mirky Chvílové a za podpory rodičů se podařilo úspěšně reprezentovat českou a moravskou hudební kulturu na světové úrovni.

Za podporu bychom rádi poděkovali Městu Židlichovice, Ministerstvu kultury ČR, státnímu podniku Lesy České republiky, Sdružení Skřivánek - Výboru rodičů, ZŠ a Gymnáziu Židlichovice, Taneční konzervatoři Brno a firmám Color Foto Pavel Vrba, Doprava-Nevěděl a Moudrá - Půjčovna kyjovských krojů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)