Cancioneta Praga si zazpívala s kapelou Chinaski před více než 15 tisíci posluchači

Velkolepá oslava dvacátého výročí od založení jedné z nejpopulárnějších českých skupin Chinaski se snad už lépe vydařit nemohla. Koncert, který se konal 6. února, a kterého se jako host zúčastnil také ženský pěvecký sbor Cancioneta Praga, navštívilo 15 a půl tisíce lidí. Před zcela zaplněnou vysočanskou O2 arénou si Cancioneta Praga s Chinaski zazpívala šest hitů – Měsíc, Hvězdy nad hlavou, Šatnu, Vrchlabí, Vakuum a konečně 1. signální.



Anna Batistová, středa 12. února 2014
Magazín > Sborový život

Michal Malátný a Cancioneta Praga v O2 aréně. Foto Markéta Hoidekrová

Kromě dívek ze sboru Cancioneta Praga, které na pódiu vystoupily v černých tílkách s nápisem Chinaski, 20 let v síti, na koncertě hostovali také kluci z Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové ve stejných, ale žlutě vyvedených tričkách. Dalšími hosty koncertu byli slovenští No Name a Kmochova kolínská hudba. Pod taktovkou sbormistra Lukáše Jindřicha na úplný závěr koncertu oba sbory zazpívaly kapele k jejich narozeninám popěvek „Happy birthday“ a do toho před rozburácenou O2 arénou začal ohňostroj a ze stropu padaly konfety.

„Bylo nám ctí a potěšením si s vámi zazpívat. Některé písně nikdy nezněly tak krásně a dojemně jako s vámi,“ napsal Michal Malátný sboru Cancioneta Praga do kroniky.

Celý koncert natáčely kamery České televize, která z něj odvysílá hodinový záznam.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)