Moravské děti, Holešovský dětský sbor představil nové CD

Na slavnostním koncertu, který pořádalo Město Holešov u příležitosti oslav 95. výročí vzniku samostatného československého státu zazněly kouzelné tóny nejen Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, nejlepší české harfenistky Jany Bouškové, ale také ve druhé části koncertu za doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů zazpívaly Moravské děti Vivaldiho Glorii.



Jana Slovenčíková, čtvrtek 14. listopadu 2013
Magazín > Sborový život

Moravské děti a Filharmonie Bohuslava Martinů

Překvapením pro posluchače bylo představení nového CD Moravských dětí s názvem KOUZLO ČESKÉ HUDBY. Do role kmotrů jsme oslovili za město pana starostu Pavla Svobodu, za dlouholeté donátory sboru pana JUDr. Zdenka Nováka a třetí kmotrou byla již zmíněná harfenistka Jana Boušková. Sbormistryně Mgr. Lenka Polášková představila nové CD posluchačům a zdůraznila, že se jedná o třetí profilové CD Moravských dětí. Na tomto CD najdete vybrané skladby českých autorů – Antonína Dvořáka – Moravské dvojzpěvy op. 38, Emila Hradeckého – Tři milostné písně, Ilji Hurníka – Deo Gratias, Otmara Máchy – Ohlasy písní slezských, Miroslava Raichla – Tancuj, tancuj.. a Bohuslava Martinů – Otvírání studánek.

CD Moravské děti – KOUZLO ČESKÉ HUDBY bylo natočeno v salla terreně Zámku Holešov. Hudební režii a střih zajistil Mgr. Tomáš Řezníček ve spolupráci s mistrem zvuku Zdeňkem Slavotínkem

Chtěla bych tímto poděkovat všem zpěvákům, sólistům, muzikantům, naší klavíristce MgA. Martině Mergentalové a samozřejmě paní sbormistryni Mgr. Lence Poláškové za úmornou práci při přípravě CD, ale také všem ostatním, kteří se na vydání jakkoliv podíleli. Za grafické zpracování CD děkuji Mgr. Janě Musilové (bývalé člence Moravských dětí), děkujeme za sponzoring a zajištění vydání JUDr. Zdenku Novákovi a samozřejmě městu Holešov za podporu nejen Moravských dětí, ale podporu a rozvoj holešovské kultury jako celku, který je na velmi vysoké úrovni a má již svou vybudovanou tradici.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)