Skřivánci na koncertním turné v Itálii

Po čtyřech letech opět vyjel Skřivánek za hranice své vlasti a to na koncertní turné do slunné Itálie – Gargana.



Zdeňka Vrbová, středa 31. července 2013
Magazín > Sborový život

Židlichovický dětský sbor Skřivánek

Cílem cesty bylo historické město Vieste, pouhých 6 km od Rezidence GALLO, kde byl sbor ubytován. V apartmánech uprostřed bohaté zeleně, pestré květeny, neutuchajícího zpěvu ptactva, bazénu a nedalekého moře jsme prožili krásné slunné a teplé dny.

Hlavním cílem naší cesty však byla koncertní prezentace. V průběhu týdne sbor uskutečnil tři koncerty. První v přírodním amfiteátru, kde v první části programu zazněly skladby českých a světových hudebních skladatelů. V závěrečné části zazněly Janáčkovy Královničky provedené v kyjovských krojích. Italské publikum děvčata mile přijalo, všechna vystoupení byla odměněna velkým potleskem a uznáním. Další dva koncerty se uskutečnily v městě Vieste.

V itineráři nechyběly ani výlety za poznáním historie a přírodních krás Gargána. Tříhodinová projížďka lodí po Jadranském moři byla velkým zážitkem, stejně jako prohlídka historického města Peschici.

Děkujeme všem, kteří se na úspěšnosti koncertního turné jakýmkoliv způsobem podíleli – rodičům, organizátorům, dramaturgii a uměleckým vedoucím. Srdečně děkujeme za finanční podporu MĚSTU ŽIDLOCHOVICE, firmě ELECO VYŠKOV Zdeněk Skřivánek, KARLOVĚ PEKÁRNĚ, Ing. Karel Kraus, Obecním úřadům Hrušovany u Brna a Vojkovice.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)