Vyšel Cantus 2/2013

Druhé číslo magazínu Cantus již míří do vašich schránek. V tradičním rozsahu 64 stran a notové přílohy přináší zprávy o významných jubileích osobností i sborů a dění v oblasti sborového zpěvu u nás i v zahraničí. Přibyla i zcela nová rubrika. Jsme přesvědčeni, že si každý z čtenářů najde něco zajímavého.



Karel Kašák, neděle 9. června 2013
Magazín > Zprávičky

Obálka Cantu 2/2013

UČPS / UČPS

Na úvodní rozhovor s Janou Veverkovou (foto na titulní straně) navazují připomenutí dalších jubilantů – profesora Jana Kousala, docentky Květuše Lepilové, PS Orlice z Prostějova, PSMU i královéhradeckého Jitra.

Za úspěchy našich sborů na festivalech u nás, na Slovensku i v USA míříme tradičně v oddílu Festivaly. Stálé kapitoly, jak již jsem zmínil, rozšířila nová rubrika pod vedením šéfredaktora Miloslava Samka s názvem Z galerie muzikantských rodů, věnovaná tentokrát Josefu Zelinkovi a PSKU.

Také dětské pěvecké sbory naplnily svoji kapitolu řadou zajímavých akcí a přehlídek. Přehledy Z koncertního života doplnily informace o letošním sjezdu UČPS a činnosti v regionech. V závěru Cantus č. 2-2013 referuje o držitelích národních sborových cen pro letošní rok a tečkou jsou krátké medailonky některých z nich. Přejeme všem příjemné chvíle s vaším čtvrtletníkem.

Podrobnosti najdete v obsahu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)