Jarní pěvecké pozdravy z Tábora

Již s prvními březnovými dny přednášel smíšený pěvecký sbor Hlahol Tábor svá jarní poselství. Letos je to v historii sboru už 152. jaro, kdy našim posluchačům v písních přinášíme sdělení vyjadřující nejjemnější odstíny lidských prožitků. Je to právě ten emotivní nádech hudby a zpěvu, který dovede vystihnout rozpoložení naší mysli provázející každodennost žití.



Zdeněk Chuda, neděle 12. května 2013
Magazín > Sborový život

Byl večer 6. března a v kostele Proměnění Páně na hoře Tábor ledový chlad umocňoval téma dávných vzpomínek. V gotické vznešenosti hlavní chrámové lodi náš sbor s komorním orchestrem Bolech a jeho sólisty, pěveckými sbory Domino a Strýctet připomněl hudbou a zpěvem tragické osudy židovských spoluobčanů. Uctili jsme památku těch, kteří v transportech bez návratu došli konce svých dnů s písní a vzpomínkou na vzdálený domov.

Slavnostní atmosféru přinesl Benefiční koncert pro Centrum Kaňka v prostorách hlavního sálu Divadla Oskara Nedbala. Spolu s výše uvedenými sbory jsme doprovodili orchestr Bolech a jeho sólisty ve skladbách z muzikálu Šumař na střeše.

Veskrze jarně vyzněla naše pěvecká sdělení při velikonočních koncertech ve Sboru božích bojovníků církve Československé husitské v Táboře 31. března a v obci Tučapy 1. dubna. Sbormistr Zdeněk Beneš se sborem nastudoval a dramaturgicky vystavěl program, který posluchače oslovil skutečným poselstvím jara. Sborový přednes skladeb našich i světových autorů předznamenal nové začátky nejen ve spojitosti s probouzející se přírodou, ale i duchovní rozměr v poselství naděje a víry.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)