Cancioneta Praga přijala pozvání Českého chlapeckého sboru

Český chlapecký sbor z Hradce Králové pod vedením sbormistra Jakuba Martince si na slavnostní zahajovací koncert nové koncertní sezóny přizval dívčí pěvecký sbor Cancioneta Praga se sbormistrem Lukášem Jindřichem.



Anna Baumová, pátek 2. listopadu 2012
Magazín > Sborový život

Cancioneta Praga a Český chlapecký sbor (foto: Karel Kašák)

Karel Kašák / Cancioneta Praga

Oba sbory vystoupily společně 7. října na koncertě s názvem České sborové umění napříč staletími, který se konal v Katedrále svatého Ducha v Hradci Králové. Nad koncertem převzal osobní záštitu kardinál Dominik Duka.

“Dívčí sbor Cancioneta Praga jsme pozvali z toho důvodu, že je vynikajícím tělesem, i když je historií ještě mladší než náš sbor,“ uvedl umělecký vedoucí a sbormistr Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové Jakub Martinec.

„Spoluprací s Českým chlapeckým sborem jsme byli nadšeni, koncert byl myslím pro posluchače i pro oba sbory velkým zážitkem,“ doplnil sbormistr sboru Cancioneta Praga Lukáš Jindřich.

Koncert z cyklu Královéhradecká zastavení Českého chlapeckého sboru nabídl posluchačům hudbu Antonína Dvořáka, Josefa Bohuslava Foerstera, Jana Nováka, Zdeňka Lukáše, Otmara Máchy, Petra Řezníčka, či Marka Kopelenta.

Poslední ze jmenovaných skladatelů Marek Kopelent, soudobý český skladatel, je autorem skladby Žalozpěv za zabité děti, která na koncertě zazněla v podání Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové ve světové premiéře.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)