Boni pueri zpívali nejlepším českým vědcům

18. listopadu večer byly za účasti předsedy vlády a dalších ústavních činitelů v krásném prostředí Atria VŠE v Praze slavnostně předány ceny Česká hlava.



-bonipueri-, středa 30. listopadu 2011
Magazín > Sborový život

Boni pueri

Projekt na podporu vědecké a technické inteligence byl vyhlášen v roce 2002. Jubilejní ročník uváděl Aleš Cibulka, jemuž tentokrát asistovali i moderátoři dosavadních ročníků – Marie Retková, Hana Maciuchová, Jitka Molavcová nebo Vladimír Čech. Český chlapecký sbor Boni pueri celý ceremoniál zahájil skladbou z opery Nabucco G. Verdiho a doprovodil také na pódiu Lucii Bílou.

Dále vystoupili Karel Gott, Felix Slováček nebo houslista Pavel Šporcl. Národní cenu vlády převzal Prof. MUDr. Petr Widimský, DrSc., přednosta 3. interní-karidologické kliniky, který patří mezi přední české kardiology a je špičkovým a mezinárodně uznávaným odborníkem v oboru, který zásadním způsobem změnil způsob léčby akutního infarktu myokardu v celosvětovém rozsahu. Vláda uděluje Národní cenu za vědu od roku 2005. Je to dosud nejvyšší vědecké vyznamenání v republice hovoří se o ní jako o české Nobelově ceně. Z dalších oceněných jmenujme např. společnost ImageMetry za software VerifEyed, který dokáže během deseti vteřin rozpoznat, zda někdo manipuloval s fotografií nebo naskenovaným dokumentem. Systém je první svého druhu a dosud nemá konkurenci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)