Provedení Zelenkových Responsorií v podání Boni pueri

Živá nahrávka části Zelenkových Responsorií v podání Českého chlapeckého sboru Boni pueri z června letošního roku vychází v těchto dnech pod názvem České sny - Otisky a vzpomínky. V rámci prestižního festivalu Concentus Moraviae za řízení sbormistra Marka Štryncla zazněla již třetí část tohoto náročného díla. „Dobří chlapci“ se stali jediným chlapeckým sborem na světě, který provedl celý triptych.



-bonipueri-, pátek 28. října 2011
Magazín > Studie a recenze

Boni pueri

„Při přípravě koncertu jsme rádi spolupracovali s Davidem Dittrichem, ředitelem festivalu, který v současné době působí jako manažer České filharmonie. Zelenka patří k největším tvůrcům staré české hudby a k předním evropským skladatelům vrcholného baroka. Spolu s nahrávkou České mše vánoční, kterou právě vydává hudební agentura ArcoDiva, jsou České sny již čtyřicátou čtvrtou nahrávkou našeho tělesa,“ řekl ředitel a sbormistr Boni pueri Pavel Horák.

Program letošního ročníku festivalu sestavil hudební skladatel a muzikolog Aleš Březina, ředitel Institutu Bohuslava Martinů. Na živé nahrávce České sny se spolu s Boni pueri objevily i další skvělí interpreti, mj. Clarinet Factory, Baborák ensemble nebo Merel Quartet.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)