IUVENTUS a AMICI přivezly z Prahy zlato

Přípravný sbor AMICI, GAUDETE! a náš koncertní sbor IUVENTUS, GAUDE! přivezly v sobotu z celostátní soutěže ZAHRADA PÍSNÍ v Praze dvě zlatá ocenění. Zatímco IUVENTUS obhajoval již svou čtvrtou zlatou účast, pro "AMÍKY" byla velkou soutěžní premiérou.



-iuventus-gaude-, neděle 24. dubna 2011
Magazín > Sborový život

Iuventus, gaude!

Možná příliš troufale jsme naši přípravku vůbec poprvé v historii našich sborů přihlásili v lednu na soutěž - a to hned na mezinárodní Svátky písní Olomouc, kam se v červnu 45 dětí nejstarší přípravky vypraví. Na sobotní soutěž v Praze jsme ale s "Amíky" nepočítali, neboť teprve po Vánocích se děti poprvé začaly seznamovat s dvojhlasem a repertoár připravovaný do Olomouce dnes ještě není zdaleka usazený. Avšak na poslední chvíli jsme na ZAHRADU PÍSNÍ , kromě hlavního sboru, přihlásili i naši přípravku, která účastí v mladší kategorii neměla co ztratit - ba naopak, rozborový seminář s kvalitní porotou po soutěži je to nejcennější, co ZAHRADA PÍSNÍ sborům a jejich sbormistrům nabízí.

Umístění mezi zlatými sbory bylo pro nás všechny velikým překvapením. Asi největší odměnou bylo ale uznání starších kamarádů z koncertního sboru, kteří po výkonu "Amíků" shodně reagovali slovy: "Cože, oni, že se mají učit od nás? A nemám se náhodou učit my od nich?" Ani porotci nešetřili chválou a já jsem moc rád, že stále existuje spravedlnost, která odvážným a pracovitým přeje.

Oba sbory si z Prahy odvezly povzbuzení, ale i cenné podněty pro další práci. AMICI na červnovou cestu do Olomouce a IUVENTUS na svou zatím nejnáročnější cestu za soutěží nejlepších sborů světa GRAND PRIX 2011 v létě v rakouském GRAZU, kam byli děti organizací MUSICA MUNDI pozvány za své veliké vítězství v Budapešti 2009.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)