3. ročník přehlídky středoškolských pěveckých sborů v Opavě

V roce 2011 se uskuteční již 3. ročník přehlídky určené pro středoškolské pěvecké sbory, kterou z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA, Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace a Unie českých pěveckých sborů.



Barbora Novotná, pátek 18. února 2011
Magazín > Sborový život

Opava cantat 2009

V letošním roce nastane koncepční změna: z postupových přehlídek, které v březnu a dubnu proběhnou v různých krajích České republiky, vybrané sbory postoupí pouze na přehlídku OPAVA CANTAT do Opavy - v kategorii soutěžní i nesoutěžní. Přehlídka tedy nebude provázána s tradiční gymnaziální soutěží Gymnasia cantant - ta proběhne samostatně a nezávisle. Tomuto rozhodnutí předcházela jednání, na nichž se zainteresované strany společně domluvily na ukončení spolupráce.

OPAVA CANTAT dává příležitost všem středoškolským sborům (nemusí jít o sbory z jedné střední školy, rozhodující je středoškolský statut zpěváků) ve všech obsazeních (smíšené, dívčí, mužské), a to jak v soutěžní, tak v nesoutěžní kategorii. OPAVA CANTAT se uskuteční ve dnech od 25. do 27. listopadu 2011.

Více informací o přehlídce, propozice a seznam postupových přehlídek naleznete na webových stránkách Artamy v sekci Středoškolský sborový zpěv, nebo kontaktujte odbornou pracovnici pro středoškolský sborový zpěv Mgr. Barboru Novotnou (e-mail: bnovotna@nipos-mk.cz, tel.: 221 507 975).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)