Společný koncert v divadle

Bezpochyby největší událostí uplynulého měsíce byl pro Jablonec společný koncert Iuventus, gaude! a Meninas Cantoras z Brazílie v Městském divadle v pátek 10 září.



Vít Rakušan, úterý 12. října 2010
Magazín > Sborový život

Tímto koncertem náš pěvecký sbor oslavil pětileté výročí a zároveň poctil naše hosty z Brazílie - dívčí pěvecký sbor z partnerského města Nova Petropolis. Dalším hostem byl i sbor z Litoměřic PUELLAE CANTANTES.

Účinkující sbory připravily pro posluchače v divadle opravdu hezký zážitek. Program byl i přes svou délku zajímavý a plný žánrových i výrazových kontrastů. Vynikající úroveň potvrdil náš Iuventus, gaude! Jejich úvodní vystoupení, tak jak jsme zvyklí, bylo doslova strhující. Brazilci v druhé půli předvedli svůj pověstný temperament. Dával o sobě znát v každém okamžiku jejich vystoupení - jak ve zpěvu, tak v doprovodných choreografiích.

Nesmí chybět velké, velké poděkování všem, kteří tuto náročnou událost nachystali. Dopadla opravdu na výtečnou!

Přestože se k pobytu brazilských hostů v Jablonci určitě ještě vrátíme, chci vyjádřit co největší díky vám všem, kteří jste pomáhali. Rodičům našich dětí za obětavost v zajištění noclehů a stravování. Kolegyně Ivana Ullmannová odvedla neuvěřitelné množství manažerské práce. Celý program pobytu klapal bez jediné chybičky. A to hlavní - naši hosté odjížděli spokojení, troufám si říci nadšení. Je to dobrá vizitka pro školu, pro město, pro nás pro všechny. A to především díky VAŠÍ POMOCI.

Velký dík patří i celému vedení města, protože nám stálo nablízku a bez jeho pomoci by návštěva nešla finančně ani organizačně tak dobře zvládnout!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)