Další setkání Klubu sbormistrů

Letní setkání Klubu sbormistrů připravily odborné pracovnice NIPOS-ARTAMA Barbora Novotná a Miloslava Fousková tentokrát na zámku Štěkeň (Jižní Čechy) ve dnech 11. až 18. července.



Barbora Novotná, sobota 14. srpna 2010
Magazín > Sborový život

Uskupení lektorů bylo v letošním ročníku velmi pestré. Lektora dirigování Marka Valáška doplnila jeho absolventka Jana Secká, která pracovala se seminaristy individuálně. Hlavními lektory metodiky práce s dětským sborem se stali sbormistři Lukáš Holec (Medvíďata, Český Krumlov) a Vítek Hergesel (Kvítek, Dačice). I o výuku hlasové výchovy se letos podělily dvě pedagožky: Svatava Šubrtová a Jitka Kovaříková. Ve volitelném programu se seminaristé věnovali historickým tancům (K. Doležalová), přednáškám z oblasti managementu (M. Lajnerová) a v neposlední řadě podnětům repertoárovým (J. Macková). Ve volitelných blocích se mohli zúčastnit různých besed a vyměňovat své zkušenosti.

Náročný týden v krásných zámeckých prostorách absolvovalo 40 seminaristů -sbormistrů dětských pěveckých sborů z celé republiky. Výsledky intenzívní práce představili na závěrečném koncertu v Kapitulní síni ve Strakonicích, kde vystupovali jako dirigenti, sólisté, instrumentalisté a současně všichni i jako členové velmi pohotového sboru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)