Slavnostní koncert k 10.výročí Claireton Chorale

Vánoční čas se blíží a ten nemusí být naplněn jen nervozitou, shonem a sháněním dárků, ale i milým setkáním s hudbou, která k Vánocům neodmyslitelně patří. O tento zážitek se vždy dovede postarat Klánovický dětský sbor CLAIRETON CHORALE pod vedením Světlany Tvrzické, který letos na podzim oslavil 10. výročí od svého založení.



Clairetoňata, čtvrtek 10. prosince 2009
Magazín > Sborový život

V průběhu svého působení v našem regiónu již zapojil do své činnosti vícenež 250 dětí, včetně dětí z dětského domova. A věřte, že za těch 10 let dal mnoho radosti všem lidem, kteří navštívili jeho vystoupení. A že jich nebylo málo! Každé Vánoce sbor zpívá na vánočním koncertě pro seniory v Klánovicích, Český červený kříž na Staroměstské radnici a v Senátě ČR. Každý rok obveseluje dětská srdíčka handicapovaných dětí na akci "Děti dětem" na Žofině a Pražském Hradě. Rovněž tak pravidelná vystoupení sboru s hudebně dramatickými pásmy "Pohádková říše",Pohádky H. Ch. Andersena, "Broučci" a "Český Betlém", konané v Nemocnici na Homolce, v Městské knihovně, v divadlech v Horních Počernicích, Újezdě nad Lesy a v Seleziánském divadle v Kobylisích. Nelze nevzpomenout na slavnostní koncerty v Národním domě na Vinohradech, v Paláci Žofín a koncerty v Žižkovském divadle J. Cimrmana, v Pantheonu Národního muzea, stejně tak i vystoupení sboru v zahraničí na festivalu duchovní hudby "Šumava-Bayerische Wald", Mezinárodních festivalech v Moskvě, Alta Pusteria, Rakousku, Holandsku, atd. Za zmínku stojí zajisté i nahrávky (audio, video a TV), které sbor sám či ve spolupráci se známými umělci za svoji existenci nazpíval a natočil (D. Patrasová, F. Slováček, L. Machálková, J. Uhlíř, Z. Svěrák, Z. Barták, R. Linhart, O. Soukup, spolupráce se skupinou Maxim Turbulenc, Divokej Bill). Děti jsou ve sboru vedeny k získání návyků a dovedností sborového i sólového zpěvu v oblasti klasické hudby, ale i jazzu, šansonů a populární hudby.

V letošním roce můžete sbor vidět 14. prosince v Divadle pod Palmovkou, kde se uskuteční od 19.00 hod. slavnostní narozeninový koncert "10.let s Clairetoňaty", a při vánočních koncertech s M.Kociánovou, a to 18. prosince od 19. hod v Libeňském zámečku a 20. prosince v Kapucínském klůašteře v Sokolově.

Těšíme se na vás


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)