Příští rok se koná jubilejní 10. ročník Moravskotřebovských arkád

Ve dnech 22. a 23. května 2010 proběhne jubilejní 10. ročník nesoutěžního přehlídkového sborového festivalu Moravskotřebovské arkády. Jeho organizátorem je Základní umělecká škola Moravská Třebová ve spolupráci s občanským sdružením Fermáta Moravská Třebová a je určen dětským, mládežnickým a dospělým pěveckým sborům, které se přihlásí v určeném termínu.



-cs-, úterý 3. listopadu 2009
Magazín > Sborový život

Festival „Moravskotřebovské arkády“ je týdenní akcí. V průběhu festivalového týdne jsou uskutečňována charitativní vystoupení v domovech seniorů a v ústavech sociální péče v Moravské Třebové a blízkém okolí, která zajišťují domácí sbory.

Hlavní program festivalu je rozvržen do dvou dnů. V sobotu 22. 5. proběhne hudební program bez účasti sborů. Samotná festivalová přehlídka sborů se uskuteční v neděli 23. 5. dopoledne v kostele Nanebevzetí Panny Marie a odpoledne na nádvoří renesančního zámku. Důležitou součástí festivalu je celorepubliková přehlídka výtvarných prací s názvem „Výtvarný svět na zámku“.

Festival sborového zpěvu probíhá ve spolupráci se sbírkovým projektem Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem! Výtěžek z akce (celotýdenní sbírka, dobrovolné vstupné a účastnický poplatek) bude věnován v plné výši na konto sbírky Pomozte dětem.

Podmínkou účasti na festivalu je uhrazení poplatku ve výši 1.500 Kč, který bude též celý věnován prostřednictvím občanského sdružení Fermáta sbírkovému projektu Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem! Svojí účastí tedy nejen obohatíte posluchače festivalu, ale především pomůžete handicapovaným a znevýhodněným dětem v ČR. O výši darované částky tomuto projektu Vás budeme informovat.

Přihlášky, které najdete na internetových stránkách www.zusmt.cz/moravskotrebovskearkady/, posílejte nejpozději do 31. ledna 2010. Součástí přihlášky je charakteristika sboru o 20-25 řádcích, logo sboru a fotografie sboru (pro katalog festivalu).

Na setkání s vámi na jubilejním 10. ročníku se těší pořadatelé festivalu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)