Spitituál Fest 2009, slovem sbormistryně

Letošní ročník se vydařil, a to mimořádně. Nádherné babí léto sice možná odvedlo menší část méně nadšených diváků, nicméně kostel byl naplněný a na Slunečním náměstí v Butovicích vládla skutečně slunečná nálada.



Michaela Šreinová, sobota 10. října 2009
Magazín > Sborový život

Columbella na Spiritual Fest 2009

Spiritual Fest

Zpívali jsme těsně před koncem odpoledního bloku do usměvavých a v rytmu se pohupujících tváří, při vlastní produkci se dokonce i jinak spíše podmračený obličej zvukařův poněkud vyjasnil. I to bylo neklamnou známkou, že oproti dopolední nevydařené, nervózní, neladící zkoušce se sbor po dobrém a vydatném občerstvení koncentroval a upokojil.

COLUMBELLA předvedla velmi slušný výkon, což je v tomto šibeničním zářijovém termínu menší zázrak. Jistě se na tom podepsalo spirituální prostředí kostela, společnou harmonií naplněné publikum, duch přátelství, sympatie, porozumění a blízký vkus a zájem o podobnou hudbu všech účinkujících i naslouchajících. Z vystoupení ostatních sborů nás asi nejvíce zaujalo Hradecké komorní tucteto, smíšený sbor zpívající velmi vkusné úpravy nám dobře známých písní. Zpívali je s ohromným zaujetím, dokonale čistě, přitom přirozeně, prostě přesně tak, jak bychom to jednou chtěli umět i my.

Na mezinárodním hudebním festivalu Spirituál Fest už všichni berou účast COLUMBELLY jako samozřejmou věc, organizátoři nám kromě slov díků a chvály předali též pozvání na příští ročník


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)