Naše paní Božena Němcová

Pořad s tímto názvem si mohli vychutnat návštěvníci 1. letního koncertu včera (18.7.2009) ve Velké Lhotě u Dačic. Účinkující Hana Kofránková a Alfred Strejček přednesli ukázky z korespondence této spisovatelky a jejího manžela Josefa Němce i z dalších dobových dokumentů. Přiblížili tak dramatický život známé spisovatelky.



Martina Koubová, úterý 4. srpna 2009
Magazín > Sborový život

Ducha obrozenecké doby napomohl dokreslit hudební doprovod manželů Jitky a Josefa Čudlých. Kofránková a Strejček do svého pořadu zařadili také básně Františka Halase o Boženě Němcové a zazněla i ukázka z nejznámější knihy B. Němcové - Babička. Celý večer zakončila píseň Kde domov můj, která svou prostotou dojala srdce nejednoho posluchače. Umělecký přednes Kofránkové a Strejčka nenechal chladným nikoho z přítomných, především v závěru večera běhal posluchačům mráz po zádech. A tak se budeme těšit na další návštěvu pana Strejčka ve Velké Lhotě, která na sebe snad nenechá dlouho čekat.

Letošní 5. koncertní sezóna bude pokračovat 31. července 2009 (pátek), kdy se až od 22 hodin bude konat Koncert při svíčkách. Vystoupí na něm domácí pěvecký sbor Festivia Chorus se sbormistryní Jitkou Čudlou, který své příznivce potěší především populárními melodiemi, spirituály a lidovými písněmi. Termíny a náplň dalších koncertů (srpen, září a prosinec 2009) můžete najít na www.koncerty-velkalhota.estranky.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)