Choricus, gaude! vítězem kategorie komorních sborů v Olomouci

V sobotu 6.června jsme dostali skvělou zprávu z Olomouce. Na mezinárodní soutěži Svátky písní se podařilo komornímu sboru Choricus, gaude!, jehož členy jsou současní nebo bývalí členové sboru Iuventus, gaude! získat v kategorii komorních sborů 99 bodů ze 100, stejně jako komornímu sboru Syrinx, našim kamarádům z Litoměřic.



Ivana Ullmannová, úterý 9. června 2009
Magazín > Sborový život

Díky tomu se oba sbory staly společnými vítězi kategorie a zároveň také nejlépe bodovanými sbory letošní soutěže. Tento skvělý výkon vedl pořadatele soutěže k tomu, že přizvali oba sbory do závěrečného klání o absolutního vítěze celého festivalu, a to i přesto, že komorní sbory se této závěrečné soutěže obvykle neúčastní!

Absolutní vítězství si vyzpíval slovinský smíšený sbor, ale naši komoráci obstáli se ctí. Podle závěrečného bodování skončili na třetím místě. Podle sbormistra Tomáše Pospíšila měl koncert úžasnou atmosféru a naši sboráci „zpívali jako o život“, svoje vystoupení i celý koncert si opravdu užili.

Gratulujeme členům Choricus, gaude!, Tomáši Pospíšilovi i naší klavíristce Janě Kvochové a hlasové poradkyni Lucce Jarešové. Jsme na vás pyšní. Velká gratulace patří také litoměřickému Syrinxu a jeho sbormistryni Saše Pallasové.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)