České sbory na Pražském jaru a Foerstrových Osenicích

V úterý 12. května bude slavnostně zahájen čtyřiašedesátý ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. V jeho rámci se uskuteční na sedm desítek pořadů, mezi které patří nejen orchestrální a komorní koncerty či recitály, ale řada doprovodných akcí. Na několika pořadech se budou vedle renomovaných českých a zahraničních profesionálních instrumentálistů a sólistů podílet také české profesionální i amatérské pěvecké sbory.



-cs-, úterý 28. dubna 2009
Magazín > Sborový život

Kühnův dětský sbor

Samostatný koncert Kühnova dětského sboru se uskuteční v pátek 22. května od 18 hodin v kostele sv. Šimona a Judy. Na programu jsou díla Bohuslava Martinů, Otmara Máchy, Petra Ebena, Zdeňka Šestáka a Ilji Hurníka. Tentýž sbor se bude spolu s Pražským filharmonickým sborem, Symonickým orchestrem Českého rozhlasu a sólisty podílet na provedení Symfonie Pán prstenů ve čtvrtek 28. května v Kongresovém centru. Kühnův smíšený sbor se sbormistrem Markem Vorlíčkem uvede kantáty Bohuslava Martinů Legenda z dýmu bramborové nati, Romance z pampelišek, Mikeš z hor a Otvírání studánek v sobotu 30. května ve 20 hodin opět v kostele sv. Šimona a Judy. Pěvecký sbor benešovských učitelek vystoupí v rámci festivalu Sukovy Křečovice, které se letos staly doprovodným programem Pražského jara, v neděli 31. května. Kantátu Svatební košile Bohuslava Martinů přednese v Obecním domě v úterý 2. června za doprovodu Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK Pražský filharmonický sbor.

Doprovodným programem Pražského jara se letos stal také festival Foerstrovy Osenice, pořádaný Unií českých pěveckých sborů a Pěveckým sdružením pražských učitelů. Vedle hlavního „pražskojarního“ koncertu, na kterém v kostele Narození Panny v Osenicích v 10 hodin dopoledne v sobotu 30. května vystoupí Smíšený pěvecký sbor Salvátor, se v jeho rámci uskuteční i další koncerty – v pátek 29. května bude festival zahájen pietním aktem u hrobu Foerstrů na pražských Olšanech (16 hodin) a bude dále pokračovat festivalovým Prologem v 18 hodin v sále Klubu Lávka na Praze 1. V sobotu 3O. 5. začíná v 10 hodin v kostele v Osenicích slavnostní zahájení a mše. Poté následuje matiné v kostele. Ve 14 hodin festival pokračuje přehlídkou pěveckých sborů UČPS. V 19 hodin se konají večerní koncerty v Jičíně (Valdštejnská lodžie), na zámku v Sobotce (sál městské spořitelny), v kostele v Bystřici a v kostele v Bukvici.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)