Zahrada písní 2009

Rok se s rokem sešel a máme tu další, v pořadí již čtvrtý ročník soutěžní přehlídky dětských pěveckých sborů Zahrada písní. Ve dnech 4. a 5. dubna mohou všichni příznivci hudby a sborového zpěvu navštívit Kulturní centrum Zahrada, kam se sjedou desítky sborů ze všech koutů naší republiky.



Eva Hudcová, pondělí 30. března 2009
Magazín > Sborový život

Jako každý rok, i tentokrát budou sbory rozděleny do tří kategorií podle věku a stejně tak bude opět soutěžící hodnotit odborná porota složená. Hodnocení předvedených výkonů není lehký úkol, vyžaduje opravdovou profesionalitu a cit pro muziku. Posláním poroty je nejen odměnit zpěváky i zpěváčky pásmy zlatými, stříbrnými či bronzovými, ale také poradit sbormistrům, co zlepšit, kde přidat, a pochválit za to, co naopak skvěle ovládají.

V minulých letech jsme se přesvědčili, že rivalita a soutěživost mezi dětmi nikterak nekazí milou a přátelskou atmosféru a radost, která je znát z každé písničky. K perfektnímu zvládnutí celé akce je pochopitelně nutné vše dobře zorganizovat a důležitá je také podpora ze strany Magistrátu hl. m. Prahy a Městské části Prahy 11. Důležitou oporou této přehlídky je samozřejmě i Kulturní centrum Zahrada, s jehož mladým a svěžím kolektivem se nám již delší dobu dobře spolupracuje. Největší podíl na zdárném průběhu celého víkendového pěveckého maratonu však spočívá na bedrech samotného Dětského pěveckého sboru Svítání, hlavního organizátora akce, který musí zajistit celou přehlídku administrativně, manažersky, personálně a finančně. Zatím všechny předcházející ročníky byly hodnoceny pozitivně sbory i porotou, a proto zveme všechny, kdo mají chuť vstoupit do prvních jarních dnů s písničkou a úsměvem na rtech, ať se přijdou přesvědčit.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)