Chorus Angelus na návštěvě ve Frankfurtu nad Mohanem

V pátek 31. října v brzkých ranních hodinách se dětský pěvecký sbor Chorus Angelus vypravil do Frankfurtu nad Mohanem oplatit návštěvu svému partnerskému sboru Maria Rosenkranz.



Michaela Voldřichová a Petr Ullrich, úterý 25. listopadu 2008
Magazín > Sborový život

A hned na začátku musím napsat, že jsme se měli jedním slovem báječně. Celý sbor se už do Frankfurtu velmi těšil, a to nejen na koncerty, ale také na své nové kamarády, se kterými absolvoval v polovině října malé koncertní turné v České Republice. Konečně, kdo navštívil některý z našich koncertů v Česku, viděl to na vlastní oči.

Ale zpět do Frankfurtu. Cesta autobusem skvěle uběhla a na místo jsme přijeli o 2 hodiny dříve než jsme očekávali. Nejprve jsme se všichni bouřlivě přivítali, ale hned nato se děti daly do práce - zkoušelo se. Odměnou nám však bylo poté královské pohoštění, které připravili rodiče a děti z farnosti u kostela Maria Rosenkranz. Po tomto pohoštění nastal čas rozejít se do rodin a po náročném dni se jít pořádně vyspat a nabrat sílu na další náročný den.

V sobotu ráno nám němečtí přátelé připravili pěknou prohlídku centrem města. Aby to vše bylo dokonalé tak včetně české průvodkyně. Frankfurt nad Mohanem je moderní město plné mrakodrapů a i my jsme měli možnost si prohlédnout celé panorama ze střechy jednoho z nich. Naštěstí počasí celkem ušlo a proto jsme viděli opravdu celé panorama města. Po této procházce nás čekal oběd včetně tradiční frankfurtské klobásy, chvilka volna na nákup dárečků pro své nejbližší a už tu byla generálka před koncertem. Koncert se konal v kostele sv. Josefa, který se nachází v centru města a musíme říci nepatří k nejmenším. Proto pro nás bylo milým překvapením, že byl kostel zaplněn do posledního místečka a dokonce řada lidí i stála. Program koncertu byl podobný jako v Čechách a vše se vydařilo opět skvěle. Jen děti z našeho sboru to měly trochu těžší, protože s nimi tentokrát nejel pan sbormistr Lukáš Prchal, protože doma každým okamžikem očekával svůj první přírůstek do rodiny. Přesto naše děti obstály výborně, samy zvládly celý koncert, v nejtěžších místech vypomohla německá sbormistryně Karin Mayle a Jan Polívka, který i tentokrát doprovázel děti na klavír. Závěrečný potlesk ve stoje nepotřebuje další komentář. Poté opět následovala královská hostina, která byla zakončena šťastnou SMS zprávou z Čech, že náš pan sbormistr má Toníčka.

V neděli zazpívaly naše děti na mši v domovském kostele Maria Rosenkranz a pak už došlo jen na vzájemná poděkování, rozdávání drobných dárečků, oběd a rozloučení. Všem bylo líto, že už musíme domů, rádi bychom ještě zůstali.

Všem se výměnný zájezd líbil a jsme rádi, že se premiéra vydařila. Už ale přemýšlíme, jaký společný projekt připravíme pro příští rok. Nějaké nápady již jsou, ale je potřeba dát jim konkrétnější podobu.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří nám pomohli: Městu Černošice, Česko-německému fondu budoucnosti, Středočeskému kraji, Unii pěveckých sborů a samozřejmě dětem, rodičům a všem našim příznivcům a přátelům, kteří nás podporují.

Našemu panu sbormistrovi upřímně gratulujeme k narození prvního syna!

Na závěr všechny srdečně zveme na náš slavnostní koncert k 15. výročí úspěšné existence sboru Chorus Angelus, který se uskuteční v sobotu 13. prosince od 17:00 hodin v černošickém Club Kině. Bude Vás bavit nejen přípravka a koncertní sbor Chorus Angelus, ale i řada milých hostů. Doufáme, že to bude i taková hezká tečka za letošním pro sbor velmi úspěšným rokem.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)