Brněnské sbory připravily slavnostní koncert

Ojedinělý projekt na jehož realizaci spojily své síly přední brněnské hudební soubory je věnován památce všech, kteří položili své životy za vznik samostatného státu. Autoři dramaturgie tohoto slavnostního večera k 90.výročí vzniku Československé republiky (1918 - 2008) symbolicky do programu zařadily díla francouzských skladatelů, aby tak připomněly zásadní roli, kterou Francie v osudech ČR sehrála.



-ramm-, pátek 31. října 2008
Magazín > Sborový život

Koncertu se uskuteční v neděli 2.11.2008 v 19.30 hodin v kostele sv. Augustina v Brně, vrcholem akce bude společné provedení Requiem Gabriela Fauré ( 1845 - 1924). Requiem in d minor, Op. 48 pro soprán, baryton, sbor a orchestr je dílem mimořádné hloubky, které právem patří k nejuváděnějším skladbám francouzské duchovní hudby. Spojené sbory doprovodí Brněnský akademický orchestr, sólové party přednesou: Pavla Čichoňová - soprán, Vladimír Chmelo- baryton a Jakub Janšta - varhany. V programu večera dále uslyšíme Litanies a la Vierge Noire Francise Poulenca a Messe basse Gabriela Faurého. Quatre petites prie`res de Saint François d´Assise Francise Poulenca a Ubi caritas Marcela Duprého. Pěvecké sbory Gaudeamus Brno (mužský sbor), Kantiléna, sbor dětí a mládeže při Filharmonii Brno a Musica da Camera Brno dirigují: Štěpán Policer, Jakub Klecker, Martin Franze.

Koncert se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Stanislava Juránka za finanční podpory Jihomoravského kraje a městské části Brno - Židenice. Partnery koncertu jsou Unie českých pěveckých sborů a Ochranný svaz autorský. Další informace najdete na http://www.gaudeamus-brno.cz/.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)