Podzimní sborové dny vhodně doplnily dny česko-německé kultury

Součástí dnů Česko-německé kultury, které organizovalo město Litoměřice ve dnech 3. - 4. října, byly také 14. Podzimní sborové dny. Letošní ročník, jehož se zúčastnilo celkem osm hudebních těles, překvapil nejen vysokou úrovní účinkujících, ale také žánrovou pestrostí.



Miloslava Lánská, čtvrtek 6. listopadu 2008
Magazín > Sborový život

Tradičně výborné výkony předvedly na třech koncertech všechny litoměřické soubory, velký pokrok udělaly zejména dětské sbory. Dětský sbor Hlásek předvedl v sobotu na odpoledním koncertu v terezínském kostele náročné skladby velmi pěkně a také dívčí pěvecký sbor Máj zanechal výborný dojem. Ženský komorní sbor Cantica Bohemica tradičně nesnížil svůj vysoký standard a před domácími posluchači jak v Terezíně, tak ve varhanním sále Základní školy B. Němcové dokázal, že ocenění na domácích i mezinárodních soutěžích získal zcela právem. Stylově perfektní program předvedlo také Pěvecké sdružení litoměřických učitelů.

Tři zahraniční zástupci ukázali, že tradice sborového a chrámového zpěvu je v Německu velmi vysoká. Sbor Salto Vocale z Fuldy, který se jako jediný představil na všech třech koncertech, lze považovat za téměř profesionální těleso. Také mladí zpěváci Gospelchoru St.Afra z Míšně působili velmi sympaticky a v sobotu příjemně oživili večerní koncert ve varhanním sále. Dobře se poslouchal i smíšený sbor Winzerchor z Míšně.

„Jsem rád, že i tento ročník Podzimních sborových dnů byl velmi příjemný a vydařený, že si nachází svůj okruh posluchačů a že pokračujeme ve spolupráci se zahraničními tělesy,“ zhodnotil sborové dny PhDr. Vladimír Frühauf, sbormistr Cantici Bohemici, který Sborové dny už léta organizuje.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)