Výstava ke 100. výročí založení PSPU

Již od zahájení oslav 100. výročí založení Pěveckého sdružení pražských učitelů v dubnu letošního roku se příznivci tohoto tělesa ptají, kdy a kde bude Sdružení vystavovat své trofeje a upomínkové předměty?



František Zumr, úterý 21. října 2008
Magazín > Zprávičky

Stejně jako samotní členové PSPU jsou zklamáni tím, že k tak významnému jubileu pro ně není v Praze místo. Rozsáhlý archiv PSPU musel být náhle z Prahy deponován do provizorních prostor na zámku ve Štěkni a jen zásluhou ředitele ZŠ prof. Josefa Brože ve Vlachově Březí Mgr. Jana Křtitele Horáka mohla vzniknout krátkodobá příležitostná výstava Osobnost prof. Václava Matouška (*1908) a 100 let PSPU.

Každoročně se dějiště festivalu, školy ZUMŠ, MŠ a ZŠJB, může pochlubit nějakou výtvarně zajímavou výstavou. Letos mohly být v prostorách těchto škol hned čtyři výstavy: školní projekty - Vlachovobřezská jubilea, Malíři a Vlachovo Březí, Z nálad, dojmů a vzpomínek – tužkou i objektivem Jana Tláskala a již výše jmenovaná výstava Osobnost prof. Václava Matouška. O jejím rozsahu si čtenář může učinit představu ze snímku dokumentátora a spoluautora výstavy Jiřího Štembery. I jemu vděčí výstava za svůj, byť jepičí život.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)