V Kutné hoře ožije hudba minulých věků

Hudba z období vladislavské gotiky a renesance se rozezní Kutnou Horou o víkendu 4. a 5. října v rámci Kutnohorského hudebního festivalu.



-ramm-, úterý 30. září 2008
Magazín > Sborový život

Tato akce, která se v Kutné Hoře koná poprvé, si klade za cíl poukázat na významnou roli hudby v tehdejší době a seznámit účastníky s osobnostmi kutnohorské hudební historie.

Na prvním koncertě v sobotu vystoupí Učitelský smíšený pěvecký soubor Tyl a soubor Cantica za doprovodu renesančních nástrojů Svobodného hudebního bratrstva z Prahy, na nedělním koncertu vystoupí vokální soubor Gontrassek z Prahy, varhaník prof. Michal Novenko a znovu pražské Svobodné hudební bratrstvo. Vedle středověké hudby se můžete těšit například na díla z per skladatelů kutnohorských (Jan Simonides Montanus, Pacel Spongopaeus Jistebnický, Jan Campanus Vodňanský) a také zahraničních (Charles Luython, Girolamo Frescobaldi, Luca Marenzio).

Kromě koncertů se mohou návštěvníci zúčastnit přednášek, které budou věnovány kutnohorským rukopisům a které budou doplněny bohatou obrazovou dokumentací. Součástí programu bude slavnostní uvedení novodobé edice renesančního rukopisu tzv. Kutnohorského kodexu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)