Hudební romantismus ve Vlachově Březí

Ve dnech 3. až 5. října se ve Vlachově Březí již tradičně uskuteční významný Mezinárodní sborový festival hudebního romantismu.



-red-, neděle 28. září 2008
Magazín > Sborový život

Letošního již osmého ročníku se tentokrát zúčastní 14 pěveckých sborů, z toho 2 zahraniční (slovenský a slovinský), což dohromady čítá cca 360 zpěváků, a pokud k tomu připočítáme ještě tradiční účast orchestru a všechny pozvané čestné hosty, sólisty a členy poroty, bude letošní ročník hostit bezmála na 420 hudbymilovných přátel.

Výkony pěveckých sboru bude jako obvykle hodnotit odborná porota složená z předních sbormistrů, hudebních pedagogů a skladatelů. Hlavní cena Václava Matouška bude předána absolutnímu vítězi na závěrečném koncertě ve Sportovní hale ZŠ ve Vlachově Březí. Kromě této ceny mohou účastníci získat například cenu za nejlepší provedení romantické, či lidové skladby, sbormistři pak mohou obdržet Cenu Jindřicha Bošky udílenou za dlouholetou sbormistrovskou činnost.

Další festivalové koncerty se kromě Vlachova Březí letos konají v prachatickém Městském divadle, ve volyňském muzeu a v Městském kulturním středisku ve Vimperku. Podrobnější informace o festivalu najdete v prezentaci na našich stránkách (viz odkaz níže).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)