Zahrada písní 2008

Přichází jaro a s ním i 3. ročník soutěžní přehlídky Zahrada písní 2008. Proběhne 5. a 6. dubna 2008 v Kulturním centru Zahrada, Malenická 1784. Sbory se mohly přihlásit do třech různých kategorií podle průměrného věku svých zpěváčků. Všechny kategorie mají povinnou jednu lidovou píseň a nejstarší kategorie navíc jednu skladbu a capella.



Eva Hudcová, čtvrtek 20. března 2008
Magazín > Sborový život

Vzhledem k tomu, že hlavním přínosem celé přehlídky je předávání si zkušeností, možnost poslechnout si a porovnat výkony stejné věkové kategorie sborů z různých krajů České republiky, je celá přehlídka rozdělena do bloků. Každý sbor má pro svou prezentaci daný čas 10 minut. Po skončení každého bloku následuje vyhodnocení odbornou porotou, která může sbory zařadit za jejich výkon do bronzového, stříbrného nebo zlatého pásma. Zatímco děti jsou odměněny tradičně sladkou odměnou, pro sbormistry následuje po vyhodnocení velmi přínosný rozhovor s porotou.

Těšit se můžeme na vystoupení sborů, které v Praze přivítáme již potřetí- plzeňské Jiřičky a Kopretinku z Liberce, ale také na sbory, které se na přehlídce představí úplně poprvé, za všechny jmenujme např. Krumbrumchór z Českého Krumlova nebo Zvonky z Mnichova Hradiště a velmi početně jsou zastoupeny sbory z Moravy– vyškovský Motýlek, Studánka z Bystřice nad Pernštejnem, loštický Větrník nebo Pěvecký sbor Gymnázia prof. J. Škody z Přerova. Rozpis vystoupení a spoustu dalších informací včetně fotografií z předchozích let najdete na www.zahradapisni.estranky.cz.

Přijďte se naladit na jarní notu první dubnový víkend do KC Zahrada.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)