Svatobor na Canti Veris Praga 2008

Poslední únorový víkend jsme se zúčastnili Mezinárodního festivalu soudobé sborové hudby s Cenou Zdeňka Lukáše – CANTI VERIS PRAGA 2008. Festival by zaměřen především na soudobou sborovou tvorbu a dílo Zdeňka Lukáše. Soutěžní vystoupení se konala v kostele sv. Martina ve zdi, v Praze.



Svatobor, čtvrtek 13. března 2008
Magazín > Sborový život

Zdeněk Lukáš patřil k českým skladatelským špičkám současnosti. Ve svém celoživotním díle se věnoval z velké části také skladbám pro bory. Festival byl uspořádán k životnímu jubileu skladatele, letos by se dožil 80 let. Bohužel loni v červnu mistr zemřel.

Svatobor na festivalu soutěžil ve dvou kategoriích – komorní sbory do 24 zpěváků a smíšené sbory nad 25 zpěváků. V podmínkách soutěže byl stanoven max. limit programu na 15 minut a výběr skladeb podle několika kritérií. Jedno z nich byla právě skladba Zdeňka Lukáše. Festivalu se zúčastnilo celkem 13 sborů v různých kategoriích. Svatobor se umístil v kategorii komorních sborů s počtem 22,8 bodů jako první ve stříbrném pásmu. V druhé kategorii velkých sborů se umístil s počtem 20,2 bodů rovněž ve stříbrném pásmu. Byla to zasloužená odměna za několikaměsíční dřinu všech zpěváků.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)