Euro Festival Choir 2008

Předsednictvo AGEC spolu s budapešťským festivalovým střediskem se v květnu tohoto roku dohodli na zasedání v Balzers o uspořádání dalšího ročníku projektu Euro Festival Choir, tentokrát v termínu 12.-17. března 2008. Úspěšný projekt z roku 2005 bude tentokrát hostem festivalu Budapest Spring Festival.



Gábor Baross, Zsófia Zimányi, pondělí 3. prosince 2007
Magazín > Zahraničí

Je pro nás ctí a radostí, že se Euro Festival Choir může stát součástí tohoto festivalu. Bude složen ze zpěváků členských zemí AGEC a také dvou až tří vynikajících maďarských sborů.

Koncert se uskuteční v sobotu 16. března 2007 v 19:30 v Paláci umění (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.). Na programu bude Via Crucis Franze Liszta (v úpravě Miklóse Sugára pro smyčcový orchestr - světová premiéra) a Beethovenova Mše C dur. Obě díla vyžadují pečlivou přípravu v předstihu, ještě před účastí na přípravné dílně v Budapešti a Visegrádu. Každá členská země AGEC může nominovat čtyři nebo osm zpěváků (tedy jedno nebo dvě kvarteta v obsazení SATB) ve věku do 40 let. Členové sborů dorazí do Budapešti ve středu 12. března 2008 a odjedou 17. března. Strava, ubytování a přeprava v Maďarsku bude plně zajištěna a financována organizačním výborem festivalu. Náklady na dopravu do Budapešti a zpět kryjí účastníci.

Přihlášky (ke stažení zde) zasílejte pouze poštou na adresu Unie českých pěveckých sborů, Masarykovo nábřeží 16, 110 00 Praha 1 nejpozději do konce roku 2007. V případě většího počtu přihlášek budou upřednostněny přihlášky celých kvartet SATB a dříve doručené přihlášky.

Více informací o projektu poskytne umělecký ředitel projektu, pan Gábor Baross: baross@ludens.elte.hu.

Další informace o pobytu účastníků v Maďarsku a notové materiály budou zaslány individuálně po uzavření přihlášek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)