Studenti oslaví svůj svátek zpěvem

Akademické pěvecké sbory připravují hudební oslavu Mezinárodního dne studentstva. Pod názvem FESTA ACADEMICA 2007 se uskuteční 16. a 17. listopadu 2007 na různých místech Prahy pod záštitou ministra kultury, ministryně školství a rektora Vysoké školy ekonomické.



-cs-, pondělí 12. listopadu 2007
Magazín > Sborový život

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice

V pátek 16. listopadu se otevře festival slavnostním koncertem na půdě Vysoké školy ekonomické. S programem ze skladeb českých autorů 19. a 20. století vystoupí sbory z Plzně, Ostravy, Brna, Českých Budějovic. Hostitelem bude sbor Vysoké školy ekonomické - Musica oeconomica Pragensis. V průběhu koncertu se za přítomnosti vrcholných představitelů akademické obce a dalších vážených hostů uskuteční slavnostní předání Ceny Jana Opletala.

V sobotu festival pokračuje dalšími pořady hlavního i doprovodného programu. Matiné duchovní hudby bude zahájeno v půl jedenácté v nádherném prostředí novogotického kostela sv. Ludmily na náměstí Míru. O půl dvanácté se rozezní v sále Gymnázia Jana Keplera na Praze 6 tóny rockového oratoria Eversmiling Liberty, které s festivalovým sborem studentů pražských gymnázií a rockovou kapelou připravil dirigent Libor Sládek. Festival uzavře slavnostní koncert zasvěcený lidové písni, spirituálu a jazzovým inspiracím, který se uskuteční v sále Pražského Hlaholu v 18 hodin.

Podrobnosti o jednotlivých festivalových koncertech najdete také na webových stránkách www.festaacademica.cz. Těšíme se na Vaši návštěvu!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)