Zvonky - Praha absolutním vítězem olomouckých Svátků písní 2007

Jedenáctiletá historie sborového studia Zvoneček - Praha Hudební školy hlavního města Prahy vyvrcholila v sobotu 9. června 2007, kdy se koncertní sbor a dívčí komorní sbor zúčastnily XXXV. ročníku Festa Musicale Olomouc 2007.



Jan Vančura, čtvrtek 21. června 2007
Magazín > Sborový život

Původně jsme byli přihlášeni do tří kategorií – A3 Superior, tj. mládežnické sbory do 19ti let s povinnou skladnou, E4 - ženské komorní sbory a H2 – církevní a duchovní hudba – mládežnické a dospělé sbory. To však našim sboristkám nestačilo a tak přemluvily svoji sbormistryni Jarmilu Novenkovou, aby je přihlásila i do kategorie L2 – nácvik neznámé skladby. Dlužno podotknout, že tím se náš program v Olomouci zhustil natolik, že nám nezbyl ani čas na oběd.

Ale zápal, nadšení a zaujetí našich dětí svoje ovoce přineslo: ve všech čtyřech kategoriích získaly zlaté medaile. Již tato skutečnost nám byla velikým oceněním a úspěchem. Když jsme se posléze dověděli, že jsme byli vybráni mezi šest nejlepších z celkového počtu 127 sborů, neznala radost mezí. Hlavním tématem pro zbytek odpoledne byl výběr nejvhodnějšího repertoáru pro finálové klání. Nakonec zvítězila varianta obsahující jak duchovní hudbu, tak původní sborovou tvorbu a lidovou píseň s violoncellovým doprovodem na závěr. Závěrečný večer a zpívání se koncertnímu sboru opravdu povedlo a tak – po dramatickém přihazování hlasů porotců – nakonec Zvonky přesvědčivě zvítězily. Okamžik vyhlášení absolutního vítěze lze jen těžko popsat – chcete-li, podívejte se na stránky www.zvonecek.cz pro detailní textové i fotografické zpravodajství.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)