Kvítek pokřtil první CD

Jarní koncert sborů ZUŠ Dačice, který se letos konal 15. dubna, byl něčím mimořádný. Za přítomnosti představitelů města a dalších sponzorů proběhl křest prvního CD sboru „Kvítek“, který za dobu své existence získal mnohé úspěchy na sborových festivalech a soutěžích u nás doma i v zahraničí.



Vítězslav Hergesel, pátek 25. května 2007
Magazín > Sborový život

Kvítek CD

Samotná nahrávka vznikala na konci listopadu 2006 ve sborovém studiu Permoník z Karviné. O děti i pedagogický doprovod se tehdy s mateřskou péčí starali manželé Šeinerovi a rodiče dětí z koncertního sboru „Permoník“. Pro děti z „Kvítku to byla první zkušenost práce ve studiu, která se dosti liší od živého koncertního vystoupení.

Necelých 50 minut sborové hudby různých žánrů a období vznikalo za hudební režie Františka Mixy a zvukové režie Ivo Roubala. CD vydalo hudební vydavatelství „Stylton“. Celý projekt výroby CD finančně podpořili: Město Dačice, dačická pobočka banky Waldviertel Sparkasse von 1842 AG, a firmy Centropen a.s., .A.S.A. s.r.o. SETO s.r.o. a Korint.s.r.o.

Starosta města, pan Rudolf Hájek, který pokřtil CD posypáním lístky květů, popřál cédéčku další následovníky. Děkujeme touto cestou i dalším dárcům, kteří pravidelně nebo i nepravidelně podporují činnost sboru a pomáhají tak mnohým dětem účelně trávit svůj volný čas.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)