Koncertní sezóna ve Velké Lhotě bude zahajovat

V evangelickém tolerančním areálu ve Velké Lhotě opět chystají koncerty vážné hudby. Již třetí ročník koncertní sezóny zahájí v sobotu 9.června 2007 od 19:30 v horním kostele.



-jc-, úterý 8. května 2007
Magazín > Sborový život

Viva la bella (Slavonice)

Horní kostel (českobratrské církve evangelické) je tradičním místem konání koncertů vážné hudby, je zde vynikající akustika a také památkově chráněné varhany barokního typu.

Na zahajovacím koncertě vystoupí dětský sbor Viva la bella ze Slavonic (sbormistr Vlastimil Burkart), ženské pěvecké kvarteto Musica Cantabile z rakouského Waidhofenu a varhany rozezvučí Jitka Čudlá. Program bude pestrý, posluchači se mohou zvláště těšit na různé úpravy populárních písní a spirituálů v podání dětského sboru.

Vstupné na koncerty zůstává v symbolické výši 50,-Kč pro dospělé a 25,- Kč pro děti do 15 let - jako naplnění hesla letošní koncertní sezóny "Dobrá hudba pro všechny". Celý 3. ročník koncertů ve Velké Lhotě rovněž poctil svou záštitou hejtman Jihočeského kraje, pan dr. Jan Zahradník. Koncertní sezónu kromě Jihočeského

kraje podpořilo i Ministerstvo kultury ČR, Město Dačice, Obec Volfířov-Velká Lhota, banka Waldviertler Sparkasse, reklamní agentura Sunexo Dačice a Truhlářství a zámečnictví pana Vladimíra Tůmy z Dačic.

Pořadatelé z Komorního sboru Velká Lhota upozorňují na stěžejní část koncertní sezóny, která se odehraje v červenci. "V sobotu 14.7. vystoupí varhanice Jiřina Marešová, výjimečně na čtvrtek 19.7. se nám podařilo získat univerzitní pěvecký sbor z německého Düsseldorfu, v sobotu 21.7. nás čeká vystoupení Alfreda Strejčka, tentokrát i s Jitkou Molavcovou a opět s doprovodem Komorního sboru Velká Lhota, v sobotu 28.7. se uzavře letní část koncertů vystoupením Gideon String Tria. Čeká nás tedy opravdu nabitý kvalitní program.", uvedl za organizátory Josef Čudlý. "Těšíme se na naše stálé posluchače, i na nové hosty.", dodal Čudlý.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)